top of page

Wat komt er bij je rijexamen kijken?

Als je het theorie-diploma op zak hebt, kan je door voor het praktijkexamen. Maar wat komt er bij je rijexamen allemaal kijken? Wat houdt het praktijkexamen in en wat is de tussentijdse toets?

Tussentijdse toets
Een tussentijdse toets is eigenlijk een soort oefenexamen. Deze toets verloopt precies hetzelfde als een examen. Je kunt kijken hoe een echt examen gaat, maar ook welke punten je wellicht nog moet 
verbeteren. Hierdoor word je zekerder van jezelf en neemt het je eventuele zenuwen weg. Ook kun je met de tussentijdse toets vrijstelling verdienen voor (een van de) bijzondere manoeuvres (stop-, parkeer- en omkeeropdrachten). Tijdens je eerstvolgende praktijk-examen hoef je deze manoeuvres dan niet meer te verrichten.

Eerst Start N Go machtigen, dan rijexamen

Voordat Start N Go het rijexamen voor je gaat aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Het machtigen doe je op de website van het CBR met je DigiD. DigiD is jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten.

De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd. Het machtigen van Start N Go biedt je veel voordelen. Zo ontvang je direct bericht als wij het examen voor je hebben aangevraagd of als je examen is verschoven.Rijexamen: afrijden wanneer je er klaar voor bent.
Natuurlijk wil je zo snel mogelijk afrijden. Om te voorkomen dat je té snel afrijdt, houd ik je op de hoogte van je rijvaardigheid.

We beslissen samen wanneer je er écht klaar voor bent. Nadat we het praktijkexamen hebben aangevraagd kun je meestal tussen

de 6 en 8 weken afrijden. Onze instelling is natuurlijk om jou in 1x te laten slagen, daarom werken we ook samen naar het moment

dat we allebei vinden dat je er écht klaar voor bent.

Het praktijkexamen 
Het praktijkexamen kost € 280,- en duurt ongeveer 55 minuten. Dit is inclusief introductie c.q. uitleg en het eindgesprek met de examinator waarin je hopelijk hoort dat je geslaagd bent. Tijdens het examen rijd je zelfstandig op basis van een oriëntatiepunt of een cluster van opdrachten, maar mogelijk ook op basis van een navigatiesysteem. De examinator kijkt tijdens de rit of je zelfstandig genoeg bent om veilig aan het verkeer deel te nemen. Je rijvaardigheid wordt op 7 onderdelen beoordeelt, waaronder in- en uitvoegen, gedrag bij kruispunten en bijzondere manoeuvres.Meer weten? Neem contact met ons op. (Dat kan hieronder.)

bottom of page